10 идеи за игри вкъщи (12 и 18 месеца)

Днес ви споделям моите 10 идеи за игри на закрито, подходящи за деца между 12 и 18 месеца.
Този път реших да дам повече идеи, защото и децата имат повече възможности, тъй като вече са изправени, ходят и имат огромно желание да изследват всичко, което ги заобикаля.
Както винаги, се ръководя от предпочитанията на Алекс.

Ето и списъкът със занимания:

1. Лего Дупло 1,5-2 години – горещо препоръчвам “Конюшнята” (код 10951).

 

2. Книжки за оцветяване с вода – предлагат се най-различни варианти, като аз купувам само с животни и превозни средства, защото това е любимо.

 

3. Дървен пъзел с 5-7 части – отново избирам животно или някакво превозно средство.

 

4. Играчка за нанизване с няколко колони – нашата е с различен брой части и различен цвят за всяка колона, като образуват животни.

 

5. Магнитна дъска + магнити – ние имаме дървени магнити с плодове и зеленчуци и с цифри и знаци, както и магнити с герои от Пес патрул (от Лидл) и с емотиконки, като най-любими са кучетата от Пес патрул и плодовете/зеленчуците.

 

6. Активни карти от Клевър Бук – най-любими са ѝ “Бебета животни”.

 

7. Тактилна игра от goki – използваме я като сортер по цвят и текстура, иначе е 3+ и идеята ѝ е да се намират елементите със затворени очи, само с допир.

 

8. Дървен сортер – любима играчка от месеци и интереса не стихва. Нашият е част от една костенурка за дърпане и има 6 елемента.

9. Книжки с капачета – да, поредицата “Защо? Какво? Как?” се води 2+, но на Алекс ѝ е любима от няколко месеца и вече сме събрали половината. Сама си избира коя книжка да разглеждаме и имитира много от дейностите, които вижда там.

10. Дървена играчка за бутане – за мен това е подобрена версия на пластмасовите колелца и Алекс явно е съгласна. Колелцето седи в багажника на колата и интереса е 2/10, докато дървеното пате се бута вече 4 месеца с голямо желание, дори го храни и пои.

 

Това са моите идеи за спокойни и приятни игри вкъщи.
Освен всичко, повечето занимания развиват много умения у децата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *