biotrade Melabel Whitening нощем крем за лице – ревю

Здравейте!

Днес ще Ви представя един нощен крем за лице от серията Melabel Whitening на biotrade., който споменах и в статията ми “Любими продукти за юли ’19”.

Той съдържа три киселини – коджикова (избелващ ефект), гликолова – (ексфолиращ ефект) и салицилова (успокояващ ефект).

Заради киселините е задължителна употребата на слънцезащитен крем с фактор не по-малко от SPF 30 (аз всекидневно използвам флуид от @eucerin с фактор SPF 50), за да се предпази кожата от повторна пигментация и усложнения.

Продукта трябва да се използа минимум 4 седмици, най-добре в комбинация с дневния крем от серията, който е с фактор SPF 30.

Комбинацията от киселини води до изсветляване на тъмни петна по кожата (лунички, възрастови петна, пигментирани белези от акне, петна след бременност и слънчеви изгаряния).

За мен това е втора опаковка, като първият път си взех комплект от дневен и нощен крем, но не видях резултат по отношение на луничките (за повече от 3 месеца употреба на двата крема заедно).

Причината да посегна отново към нощния крем е това, че нямах никакви пъпчици, докато го използвах. След като преустанових употребата му, отново започнаха да ми се появяват и да са необходими няколко дни, за да се скрият.

Затова отново си закупих крема, като този път виждам сериозно подобрение на луничките, но използвам и още няколко продукта със същата цел. Доволна съм и от това, че не ми излизат пъпчици и кожата ми изглежда много чиста и свежа.

Цената на нощния крем е около 22 – 25 лева, а на комплекта от дневен и нощен е 34,09 лева.

Като заключение мога да кажа, че не бих заложила само на този крем за изсветляване на петна, но определено е най-добрия, който съм използвала за чиста и здрава кожа!

* Постът не е спонсориран! Продуктът е закупен с лични средства!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *