Грижа за кожата – бързо възстановяване и хидратация

Здравейте!

Днес ще си говорим за грижа за кожата и по специално – за маски за лице. Подбрала съм много шийт маски, които да Ви представя, защото напоследък те са ми любими.

Повечето жени пропускат тази стъпка в ритуала си за красота, но така губят много от ползите, които ни предлагат маските. Те са най-бързата и ефективна процедура, която можем да си осигурим и в домашни условия. Използването на маски за лице, според мен, подпомага ефективността на останалите продукти, с които третираме кожата на лицето си.

В интернет има страшно много рецепти за приготвяне на домашни маски за лице, но някои са напълно неефективни, а други изискват много време за приготвяне. Освен това домашните маски трябва да се държат повече време върху кожата, докато готовите обикновено се използват за около 10-20 минути, защото полезните съставки в тях са по-концентрирани и действието им е много по-бързо.

Пробвала съм да си приготвям маски вкъщи, но не ми харесва цялото „омазване“ и отделянето на много време, особено като имам избор да си взема нещо готово, което отварям и директно нанасям върху кожата.

В предишна статия Ви разказах колко много харесвам маската Pure Clay Purify Mask от L’Oréal. Тя почиства в дълбочина и само за 10 минути виждам наистина много добри резултати. Използвам я два пъти седмично, като се старая да е след по-продължителен душ, за да може порите на кожата да са добре „отворени“.

Днес мисля да наблегна на хидратацията и регенерацията на кожата и затова съм подбрала маски, които осигуряват точно това.

Споменавала съм Ви, че имам суха кожа и затова два пъти в седмицата използвам и хидратиращи маски. Обикновено залагам на шийт маските, защото са ми много удобни, а и съм намерила такива, които са ефективни за моята кожа.

От няколко месеца използвам корейските шийт маски на Chamos Acaci (купувам ги от Lilly Drogerie), като тези, които съм пробвала и от които съм доволна, можете да видите на снимката отгоре. За тях е използвана 100% БИОразградима хипоалергенна ЕКО материя.

Най-често използвам бялата (подхранваща анти-ейдж маска с екстракт от охлюв, козе мляко и конско масло), която има за цел да:

 • изравни и избистри тена
 • повиши еластичността
 • хидратира дълготрайно
 • почисти и енергезира
 • успокои раздразненията
 • тонизира, освежи и регенерира
 • омекоти и придаде блясък
 • изглади фините бръчки

 и черната (почистваща маска с бамбуков въглен и пептиди), която:

 • предотвратява появата на акне
 • стяга и почиства запушените пори
 • редуцира омазняването
 • има противовъзпалително действие
 • успокоява раздразненията
 • омекотява и освежава
 • стимулира производството на колаген

От тях, според мен, има видим ефект и изпълняват обещанията си. Освен това, до момента не съм имала нежелани реакции. Редувам ги с почистващата маска на L’Oréal и така постигам добро почистване и хидратация.

От време на време използвам и другите две маски от снимката. Кафявата (възстановяваща и регенерираща маска с екстракт от охлюви) има подобни свойства като бялата, а червената (подхранваща маска с пшеничен протеин) има много сходства с червената. Те не са ми толкова любими, а последният път получих и малки пъпчици от кафявата, които се скриха на следващата сутрин, но за мен това е вид нежелана реакция и не останах особено доволна.

Балбукащата детоксикираща маска е за всички типове кожа, включително и за чувствителна. Не съм я пробвала, но си я взех, защото ми се видя много интересна, а и състава ѝ е напълно изчистен – без парабени, фталати, сулфати, минерални и синтетични масла, оцветители. Това е една по-различна шийт маска, която обещава много ползи за кожата, като скоро ще Ви споделя, дали наистина е толкова хубава.

Преминавам към шийт маските на Garnier, към които първоначално подходих с недоверие, но останах приятно изненадана от тях. Пробвала съм само тези трите от снимката по-горе. Зелената е за нормална и комбинирана кожа, синята – за дехидратирана, а лилавата – за „уморена“ кожа. Според мен действието им е еднакво, като крайният резултат е много по-свежа и видимо хидратирана кожа. Харесва ми това, че консистенцията на тези маски е по-водниста и не „лепнат“, когато накрая ги втривам в кожата си, докато маските на Chamos Acaci са по-гелообразни.

Ще завърша с детоксикиращата маска с озаряващ ефект на L’Oréal. Както виждате съм взела еднократна доза, защото използвам тази маска по-рядко, а и не забелязвам кой знае какво „озаряване“ след употреба. Може би тук грешката е моя, защото се препоръчва маската да се използва 2-3 пъти седмично и явно тогава ще мога да очаквам ефект. Но за момента мисля, че почистването, което си осигурявам с Pure Clay Purify Mask и хидратацията от маските на Chamos Acaci и Garnier, са ми достатъчни и все отлагам по-редовното използване на тази детоксикираща маска.

Моят съвет е да използвате редовно почистващи и хидратиращи маски, за да си осигурите чиста и свежа кожа. Не забравяйте и регенериращите и възстановяващи маски, които ще увеличат еластичността на кожата, за да ѝ помогнат в борбата със стареенето. 😉

Надявам се статията да Ви е била интересна и полезна!

* Постът не е спонсориран! Продуктите са закупени с лични средства!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *